VEGAN čokoládový banana bread
Another post, another recipe.
Dneska jsem si pro vás připravila recept na čokoládový bananabread.
Byl neskutečně nadýchaný, ne nijak šíleně sladký a mooooc dobrý.
Zároveň (jako většina mých receptů) je veganský.
Nezapomínejme na to, že je to dezert.
Nemusí to mít perfektní složení, být založeno na bílkovinách ani mít málo kalorií.
Je to mňamka, něco na chuť, společenská událost.
Nemá cenu trápit se dokonalostí za cenu, že si to neužijete. Jídlo není jen o nutričních ale i o požitku a já slibuju, že z tohohle bananabreadu požitek mít budete, tak jdeme na to.
CHOCOLATE BANANA BREAD
budeme potřebovat
220g špaldové (nebo jakékoliv jiné) mouky
25g holandského kakaa
lžička prášku do pečiva
lžička jedlé sody
špetka soli
100g cukru
2 banány
300ml proteinu (rozmíchaná odměrka proteinu s vodou)
75g slunečnicového oleje
50g javorového sirupu
lžička vinného octa (nebo jablečného)
tabulka čokolády
- smícháme všechny suché ingredience
- vedle vidličkou rozmačkáme banán a přidáme k moučné směsi
- vlijeme olej a javorový sirup, potom začneme postupně přilévat protein aby těsto bylo lehce hustší konzistence
- míchejte to déle, mouka v průběhu tekutiny nasaje a možná bude potřeba dodat
- čokoládu nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta
- nakonec přidáme lžičku octa, přidávám ho nakonec protože v ten moment začíná pracovat kypřící prášek se sodou
- teď už jen nalijeme do formy (klidně i bábovkové) a na 170 °C pečeme cca 30 minut. Kontrolujte to, chlebíček by měl mít 90 °C (můžete změřit teploměrem na potraviny)
Komentáře
Okomentovat