baked-oats brownie recipe

 

Another week, another recipeee!

Když jsem viděla na pinterestu tenhle recept, řekla jsem si, že ho musím vyzkoušet. Odkaz na originál tady, ale předem říkám že já to totálně překopala, protože jsem polovinu věcí neměla a chtěla jsem aby tam bylo víc bílkovin.

Včera jsem na instagramu sdílela, že jsem tenhle recept zkusila a přišlo mi několik proseb o recept. 

Většinou, když sdílím recept tak ho chci několikrát ozkoušet, abych věděla že je dobrý a případně poopravím, ale chtěla jsem to posunout co nejdřív!

Ovesné vločky jsou skvělý zdroj komplexních sacharidů. Uvolňují se do těla pomalu a díky tomu nekolísá cukr v krvi ale ani energie. Proto je to super když chcete něco sladkého, ale zároveň chcete mít jistotu, že vás to zasytí. Buď třeba jako dezert, nebo jako svačinu/snídani. 

Nutno říct, že aby to bylo opravdu vyvážené jídlo, je fajn přidat ještě další bílkovinu - třeba (sójový) jogurt, tvaroh,... a taky samozřejmě přidat tuky - oříšky, ořechové máslo, čokoláda, Nutella, cokoliv tučného. Taky můžete přidat vlákninu - třeba banán nebo jiné ovoce!

Jo, recept obsahuje tohle všechno, ale aby to bylo dostatečné množství, museli byste sníst celý pekáč

 A teď už ten recept 

na menší zapékací mísu budete potřebovat

150g ovesných vloček

30g (čokoládového) proteinu

20g holandského kakaa

lžička prášku do pečiva

lžička chia semínek

200-300ml rostlinného mléka

60g arašídového másla 

100g jablečného pyré (=přesnídávka/rozmačkaný banán/dýňové pyré/...)

tabulka čokolády

 Postup:  

  • vločky, protein, kakao, prášek do pečiva dáme do mixéru a rozemeleme na mouku (nemusíte, ale je to pak jemnější)
  • v míse smícháme tekuté ingredience - pyré, mléko, arašídové máslo, chia semínka
  • přisypeme suché ingredience a promícháme, když to bude moc husté, přilijeme více mléka, výsledkem by měla být tekutější konzistence a vločky dost tekutin nasáknou. 
  • Půlku čokolády nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta, vlijeme do vymazané formy
  • Zbylo půlku čokolády nakrájíme a dáme na vrch
  • Pečeme na 170C asi půl hodiny

Brownies je fajn teplé - čokoláda je rozehřátá. a když si na to dáte zmrzlinu tak je to úplně top! ale studené je taky moc moc dobré!

Jestli recept zkusíte, určitě ho dejte na instagram a nezapomeňte mě označit! Taky můžete přidat #modeviej #healthymodevie #recoverymodevie

Mějte se krásně,

xxx Johanna







Komentáře

Oblíbené příspěvky