BEST BANANA BREAD EVER
Všichni vždycky postujou jak je boží dát si banana bread, tak jsem si už několikrát řekla "jdu na to, to bude skvělý". A nikdy, příshám nikdy, mi moc nechutnal. Jakože to prostě nebylo dobrý. Moje mamka většinou říkala že je to až moc zdravý a proto je to nic moc haha.
No tak jsem si řekla že ji i sebe přesvědčím o opaku a dám tomu poslední šanci. entokrát jsem to ale dělala podle sebe.
No, lepší banana bread jsem zatím nejedla, tak sdílím recept!
Pokud zkusíte určitě přidejte #healthymodevie
A co budeme potřebovat?
2 vajíčka
půl hrnku roztaveného másla
půl hrnku medu
lžíci javorového syrupu
čtvrt hrnku řeckého jogurtu nebo mléka (já dala půl na půl)
lžička vanilkového extraktu
3 banány
1 a třičtvrtě hrnku hladké špaldové mouky (může být normální)
2 - 3 lžičky skořice (podle toho jak moc ji máte rádi, já moc hahah)
půl lžičky jedlé sody
lžička prášku do pečiva
špetka soli
půl hrnku kostiček tmavé čokolády
(peanut butter, oříšky, ovoce, ...)
PŘÍPRAVA
Nejdříve si vemte banány a rozmačkejte je. Já měla nějaké banány v mrazáku, tak jsem je vyndala trochu dřív, nechala rozstuhnout a stálo to za to! Rozmačkané banány dejte stranou.
Pak vezměte máslo a dejte ho do mikrovlnky, nechte roztéct. Odstavte stranou.
Teď vezměte čokoládu a nakríjejte je na malinké kostičky. Těch kostiček musí být tolik, aby byly do půlky hrnku.
Předehřejte troubu na 160C a vymažte formu máslem, pak vysypte hrubou moukou.
RECEPT
V jedné míse smíchejte všechny suché suroviny - mouka, skořice, soda, prášek do pečiva, sůl.
V druhé míse vyšlehejte vajíčka do pěny. Bude to trvat ručním šlehačem 7-10 minut, nejprve to bude oranžové a postupně to zesvětlá do takové krémové barvy. Přidejte mléko/jogurt, vanilku, máslo a med s javorovým sirupem. Mixujte asi 2 minutky, dokud se všechno nespojí.
Přidejte banány a opět mixujte.
Teď přisypte moučnou směs, spojte všechny suroviny a nakonec přimíchejte čokoládu. Pokud chcete, můžete přidat lžíci arašídového, či jiného, másla. Ale není to nutné. Samozřejmě můžete přidat i ovoce nebo oříšky. Podle chuti.
No a teď už to jen nalijte do formy (můžete třeba ještě posypat skořicí) a pečte 45 - 50 minut. Jestli je chlebíček hotový poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli nic se na ní nenalepí.
Doufám že recept vyzkoušíte!
S láskou,
Johanna.
Komentáře
Okomentovat